Nevybuchnutý delostrelecký granát našli dnes na železničnej stanici v Prešove

27.09.2006 Prešov

Bratislava 27. septembra (TASR) - Nevybuchnutý delostrelecký granát našli dnes popoludní robotníci pri výkopových prácach na železničnej stanici v Prešove. Ž...
Bratislava 27. septembra (TASR) - Nevybuchnutý delostrelecký granát našli dnes popoludní robotníci pri výkopových prácach na železničnej stanici v Prešove. Železničná polícia vzápätí nariadila evakuáciu stanice, informoval TASR hovorca ŽP Jozef Búranský.

Železničiari následne zastavili vlakovú dopravu a nahradili ju autobusovými linkami. Na mieste nálezu spolupracujú príslušníci ŽP a policajný pyrotechnik. Granát vážiaci približne 120 kíl bude podľa odborníkov potrebné vykopať ručne.

Doplnené:

Pyrotechnici granát, ktorý dnes popoludní našli v Prešove, prenesú mimo priestory železničnej stanice, kde ju zneškodnia. Stanica a doprava bude zastavená približne do 20. až 21. hodiny.
Ako TASR informovala hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Nela Blašková objekt zabezpečujú policajti, železničná polícia ako aj zamestnanci ŽSR. Pre ľudí je v rámci možnosti zabezpečená náhradná autobusová doprava, o ktorej informujú naši zamestnanci pred budovou.
Nevybuchnutý delostrelecký granát našli dnes robotníci pri výkopových prácach na železničnej stanici v Prešove. Železničná polícia vzápätí nariadila evakuáciu stanice, informoval TASR hovorca ŽP Jozef Búranský.

Prevádzku na prešovskej železničnej stanici dnes o 17.45 h obnovili. Informovala o tom hovorkyňa Železníc SR Nela Blašková.
 

Vyberte región

mark